Verslag 10/9, Santos
Blijf op de hoogte en volg Richard
14 September 2012 | Brazilië, Santos
hebben tot 7 september windmolenbladen geladen. Behoorlijk grote bladen zijn dat als je ze van dichtbij ziet. Daarna moesten we nog even wachten op de crewchange. Op vrijdag heb ik nog een culturele tocht door Santos gemaakt met de fiets. In wijken geweest die echt uit een film komen, gepimpte wagens met allerlei duistere figuren die je aanstaren. Op de boulevard was het ook heel druk, want het bleek independence day te zijn in brasil. Dus veel podiums werden opgebouwd, straatartiesten, complete buurtbbq op straat. Heel gezellig allemaal. Ik op de fiets met camera en constant foto's maken, net een japanner. Helaas kregen we vrijdagavond om 2200 weer de loods aan boord. Dus nog even
de stad bij nacht bekijken en toen weer richting zee. Het is inmiddels
duidelijk geworden dat we richting Houston gaan. Er kwam ook nog prettig
nieuws dat bevrachting er mee bezig was om dit schip weer terug te laten
gaan naar brasil, maar alle details ontbreken nog, alleen een gerucht.
Inmiddels wordt het steeds beter weer. Vandaag tikten we al de 31 graden aan en dat word alleen nog maar meer. Dus lekker even aan dek zitten, met een biertje en uitzicht op blauwe lucht en ook een blauwe zee.
Deze dag had nog meer verrassingen in petto. Na de lunch liep ik even buiten en zag toen ineens een fontijn midden op zee. Bleken er walvissen in de buurt te zijn. Die hebben we de hele middag zien springen, zwemmen en er kwam een moederwalvis met kleintje op nog geen 10 meter voor de boeg langs. Echt heel mooi om te zien.
Bedankt voor alle leuke berichten die ik krijg! Soms lastig om te beantwoorden i.v.m. de beperkte internet mogelijkheden, maar ik doe daar uiteraard me best voor =) Jullie horen weer van me!
Ciao Rich
19 September 2012 - 09:40
Anne Florine:
AAAAH, leuk walvissen!!!!!!!!! Gaaf man!
Ben wel jaloers op de temperatuur!!!! Hier is het 16 graden, zon, regen, wind.... Herfst gaat beginnen :(
Geeft natuurlijk niet dat je niet of weinig kunt reageren!
XXX vanuit een steeds kouder wordend Nederland! -
22 September 2012 - 07:54
J.Holtslag:
Ik kreeg van je vader de tip voor deze site. Bijzonder om te lezen. Goede vaart gewenst en een behouden thuiskomst. -
29 September 2012 - 19:33
Pieta Van Kekerix:
Hoi Richard,
Ik vind het erg leuk om te lezen waar je allemaal mee bezig bent. Zo te lezen heb je het goed en is het echt jou ding daar op zo'n enorm schip.
Geniet er van.
Groetjes Pieta.